dissabte, 14 de novembre de 2015

F.C.M: Entrevista a Berta AbellánBerta Abellán és una de les joves promeses del trial català que més està destacant aquesta temporada.
.


La pilot de Terrassa està a punt de firmar una temporada de somni, on ha participat per primer cop, i només amb 16 anys, en un Trial de les Nacions, celebrat el passat mes de setembre a Vandellós i l’Hospitalet de l’Infant, rodejada dels millors pilots del món. Enguany, i després de vèncer la penúltima cursa del Campionat de Trial Open, disputada a Ripoll, està a una sola prova de proclamar-se campiona de Catalunya de la categoria Promo Blau.

Berta, enhorabona per la victòria d’avui! > Explica’ns com ha anat la jornada ?

Bé, ha anat força bé. No estic gaire acostumada a aquest tipus de terreny tan humit i moll, encara que va molt bé per entrenar. Normalment competeixo en zones amb terrenys més secs.

Interpreto, doncs, que prefereixes el terreny sec?

Sí, el sec se’m dóna millor, perquè és el que estic acostumada a fer, tot i que un bon pilot ha de saber adaptar-se a tot.

Com està anant el Campionat de Catalunya de Trial Open?

He participat a totes les curses del calendari, i he de dir que hi ha molt bon nivell a Promo. L’any que ve, però, m’estic plantejant pujar a la categoria Màster. M’agrada assumir nous reptes, però pas a pas. Primer m’he de canviar la moto, per una de dos i mig, i adaptar-m’hi .

A part dels campionats de la FCM, estàs competint a nivell mundial ?

Sí, el Mundial ja s’ha acabat, i he finalitzat en setena posició.  Al Campionat Espanyol, on també participo, encara falta una prova per disputar-se, on lluitaré per obtenir la tercera posició final. Al de Catalunya, de moment vaig primera, encara que falta el Trial d’Almenar. La classificació està molt renyida.

Aquest any t’has estrenat en un Trial de les Nacions ?

Sí! Vaig anar a substituir a la Sandra Gómez, que es va trencar els dits entrenant, i molt bé, una experiència inoblidable.

T’ho esperaves? Qui et va avisar, i com et vas sentir?

Després de la seva lesió, el Super (Jordi Prat, Delegat de Trial de la RFME) em va demanar la talla del casc, i vaig pensar... això serà per alguna cosa!

Em vaig quedar flipant! Va ser un moment únic!