divendres, 29 de maig de 2015

FCM: Marc Riba LázaroParlem 5 minuts amb en Marc Riba Lázaro, una de les joves perles del trial català. Amb només 17 anys, Riba compagina el Campionat de Catalunya, el d’Espanya i el Mundial. El pilot osonenc és un malalt del trial, especialitat que va començar a practicar amb només quatre anys, quan li van regalar la seva primera moto, una Clipic 50 de trial. Avui, després del Trial Open de Gironella, xerrem una estona sobre la cursa i la temporada.

Explica’ns com ha anat el trial de Gironella.

Era un trial aparentment fàcil, però en canvi hi havia terra solta que feia que poguessis fer peus estúpids. Però vaja, ens n’hem sortit prou bé i he de reconèixer que el trial ha sigut molt divertit.

Quina de les zones t’ha semblat més complicada?

Totes tenien el seu puntet, però la zona 10, que era tota de terra solta, patinava bastant i això ha provocat que fes algun peu que no tocava.De quina manera t’afecta un terreny en aquestes condicions?

La terra estava molt solta i això dificultava que el pneumàtic s’adherís bé, però tots els participants hem competit amb les mateixes condicions.

Com està anant el Campionat de Catalunya?

La primera cursa del Campionat de Catalunya a Talamanca la vàrem “liar” bastant. No sé ben bé què va passar. Ho he estat pensant molt, però encara no m’ho explico, ni jo ni el meu equip... Va ser un cúmul de coses. Vaig fer molts cincs i el cap no va treballar massa bé. Vaig fer cinquè i la cosa no va anar gaire bé.

De moment anem quarts a la general, però cal tenir en compte que he faltat a una de les tres proves que s´han disputat. 
 Avui has aconseguit la primera victòria de la temporada del Català. Tot i que has guanyat amb molta autoritat (24 punts sobre el segon), se´t veu del tot esgotat ?
Sí, avui ha tocat competir de valent en un dia molt calorós. El sol molesta molt, però hem de tenir en compte que no només em molesta a mi, sinó a tots els que participem a la cursa; en aquest sentit estem en igualtat de condicions. La manera de suportar aquesta calor és anar-se hidratant constantment i menjar alguna coseta... Aquestes coses fan que el cos respongui, perquè sinó, amb la calor que fa, acabaríem morts!

Com t’està anant la temporada de manera més global, i quins objectius t’has plantejat?

Aquest any, al Campionat d’Espanya de moment anem primers, després d’haver aconseguit guanyar tres curses. Pel que fa al Campionat del Món, vaig anar a competir a Japó fent novè el primer dia, i 13è en el segon dia. Aquest any volem córrer el Campionat d’Espanya i guanyar-lo. Pel que fa al Mundial, intentaré fer-ho el millor possible, i sobretot gaudir de totes les experiències!

Cap comentari: