divendres, 29 de maig de 2015

FCM Informa 29 / 05 / 2015Alba Lara, una penedesenca a dues rodes

Parlem 5 minuts amb l’Alba Lara, una pilot de 16 anys de Vilafranca del Penedès que enguany competeix a la categoria Open Fèmines del Campionat de Catalunya de Trial Open. De família amb tradició motociclista, l’Alba és una autèntica apassionada del Trial. Amb només quatre anys, la jove penedesenca ja va iniciar el seu camí sobre les dues rodes. Avui, després d’una fantàstica jornada de trial a Gironella, i amb una calor d’escàndol, ens posem sota l’ombra per parlar una estona.

Bon dia Alba, Com ha anat la jornada d’avui?

Em pensava que hauria anat pitjor perquè el terreny no m’agradava massa. Tot i això, a mesura que avançava la prova m’he sentit més còmode i he millorat.

De més a menys, per tant, la segona volta millor que la primera?

La primera ha anat una mica regular, he fet un cinc una mica estúpid. En canvi, a la segona volta he millorat molt, tot i així he acabat fent un parell de cincs que podria haver evitat.
Condiciona un dia tan calorós com el d’avui?

Si que condiciona perquè són dues voltes. En el transcurs de la primera volta encara ho portes bastant bé, a la segona però, ja comences a notar fatiga i molt de desgast. El més important és anar-se hidratant constantment, ja que se sua, i molt!

I d’on has tret l’aigua?

(entre somriures) El motxiller portava dues ampolles d’aigua!

Aquesta calor també condiciona molt l’estat del terreny...

Era molt difícil perquè el terreny estava molt sec i la moto patinava moltíssim.  El fet de patinar tant dificultava fer els girs molt tancats, costaven molt de fer.

Quina zona t’ha resultat més complicada?

L’última era molt difícil perquè tenia un gir a mitja pujada que ningú acabava de fer bé. A mi també m’ha costat molt.

Com t’està anant la temporada?

De moment he pogut participar a totes les proves del Campionat de Catalunya. La primera a Talamanca va anar regular, la segona a Aitona, en canvi, va anar molt bé. També estic participant al Campionat d’Espanya, on de moment he guanyat a totes les curses que he participat.

Quines expectatives tens de cara aquest 2015?

Guanyar el Campionat de Catalunya i també el Campionat d’Espanya, i tot i que em vaig perdre la primera prova del Campionat Provincial de Lleida, intentaré aconseguir fer podi.

Quants anys fa que competeixes al Campionat de Catalunya?

Aquest és el cinquè any que competeixo. El meu idil·li amb les motos va començar fa molts anys, quan només tenia quatre anys. 

I què feies tan petita sobre una moto?

De petita anava a fer camins en moto amb el meu pare, i com que ell feia Trial, al final m’hi vaig aficionar. I ara, aquí em tens!
Veig que hi ha tradició motociclista a casa teva...

El meu pare havia fet sovint Resistència 24h, Motocròs i Trial. El meu germà també ha competit amb Enduro. Som una família amb molta afició a les motos.

Molta sort pel que queda de temporada.
Gràcies!
---
Esplugues viu la sisena prova de Trial de Nens
Aquest diumenge s’ha celebrat el Trial de Nens d’Esplugues de Llobregat, corresponent a la sisena prova de la temporada de la Copa Catalana de Trial de Nens. Un total de 45 pilots s’han donat cita al parc situat sota el famós Pont d’Esplugues, on el Moto Club Esplugues ha treballat de valent per deixar en perfectes condicions les set zones de la prova. El Parc dels Torrens ha estat l’escenari d’una cursa de molta qualitat, on tots els pilots han suat de valent per aconseguir fer podi. 


El diumenge assolellat i calorós del Baix Llobregat, feia presagiar una cursa molt dura, sortosament però, la massa boscosa del Parc d’Esplugues ha fet que la prova s’hagi dut a terme sota una ombra agradable que ha frenat la calor. El nombrós públic que s’ha acostat a contemplar les joves perles del trial català ha quedat del tot impressionada amb les peripècies i equilibris dels més joves sobre les dues rodes. Pel que fa als resultats del dia, a la categoria Taronja s’ha imposat Nico Rodríguez, que ha completat un prova pràcticament perfecte, amb només tres punts de penalització. Pep Enric Mallafré ha sumat un punt més de penalització que Nico, i s’ha hagut de conformar amb una meritòria segona posició. Genís Forns ha completat el podi de la categoria Taronja. Pel que fa a la categoria Aleví, la victòria ha estat per Gerard Vilà que només ha fet un punt de penalització. Jordi Milà i Clara Casas han pujat al segon i tercer esglaó del podi, respectivament. Pau Teixidó s’ha imposat a la categoria Aleví+8, per davant de Frederic Guardiola i de Ramon Godino. Guardiola s’ha vist perjudicat per una primera volta on ha sumat sis punts de penalització que li han complicat molt la primera posició del podi. Pau Teixidó s’ha mostrat molt més regular durant les quatre voltes, i d’aquesta manera s’ha pogut alçar amb la victòria a Esplugues. La categoria Base ha tingut com a guanyador el pilot Max Roquet. En segona posició ha quedat Pau Dinarés i en tercera Luís Miguel Domínguez. Finalment, la categoria Promo ha estat cosa de Pau Martínez que ha completat les quatre voltes a les sis zones amb només vuit punts de penalització. Pol Mediña ha fet segona amb deu punts de penalització, i Joel Rovira ha completat el podi.
---
Gran presència femenina a la població del Baix Berguedà

Aquest diumenge s’ha celebrat el Trial de Gironella, corresponent a la tercera prova puntuable del Campionat de Trial Open de Catalunya.


El Moto Club Baix Berguedà, organitzador de la cursa, ha reunit un total de 65 pilots que han gaudit de valent superant cada una de les 12 zones que cobrien el perímetre de Can Ramons i Can Gironella. El sol ha estat sens dubte, una de les notes destacades de la jornada, no només per la calor que ha fet durant tot el dia a la població del Berguedà, sinó també perquè ha provocat que el terreny estigués del tot sec, una circumstància que ha complicat molt les coses a tots els pilots.
El públic assistent a la prova s’ha anat acumulant majoritàriament on hi havia ubicades les últimes zones, les més properes al paddock de la zona esportiva, curiosament les més complicades del Trial Open de Gironella. D’aquesta manera els aficionats han pogut viure els moments més emocionants de la jornada en un tram on la sorra seca i la pols han provocat alguna caiguda i també moments d’heroïcitat d’alguns pilots.


Pel que fa els resultats del dia, Xavier Pujante ha aconseguit la primera posició a la categoria Base, amb només 14 punts de penalització, Pau Menoyo s’ha fet amb el segon lloc, mentre que Jaume Muntané ha completat el podi. Maria Feliu ha guanyat a la categoria Base Fèmines.

Francisco Company ha fet primer a la categoria Open amb un total de 37 punts de penalització. De ben a prop l’ha seguit Josep Borrell, 
                                                               .Marta Barrocal Belis
segon amb 38 punts, i Albert Ràfols 
 tercer amb 40 punts. La categoria Femines Open ha estat per la vilafranquina Alba Lara.


La categoria Promo, la que ha comptat amb més participants a Gironella, amb un total de 30 pilots, ha finalitzat amb la victòria d’Àxel Colomer que s’ha imposat amb només 10 punts. Sergio Ribau ha fet segon amb 11 punts, mentre que la pilot del MC Baix Berguedà Elisabet Solera, s’ha endut la tercera posició, i de retruc, la primera posició de la categoria Fèmines Promo.

Pel que fa a la categoria Màster, Marc Riba s’ha imposat amb moltíssima autoritat en una prova on només ha sumat 4 punts de penalització, 24 menys que el segon! El pilot del MC Abadesses no ha donat opció a cap dels seus rivals i només ha cedit a la Zona 10, una de les més complicades de Gironella. Victor Batalla ha aconseguit fer segon a la categoria Màster, mentre que Biel Giró ha finalitzat tercer.
 


Cap comentari: