dijous, 2 de febrer de 2017

Jaume Subirà: “El trial d’abans era com ballar un vals, i el d’ara, com ballar hip-hop”
Diumenge se celebra al Palau Sant Jordi la 40a edició del Trial Indoor de Barcelona, una cita que aquest any obre el Mundial de l’especialitat. El primer guanyador de la prova, l’any 1978, va ser Jaume Subirà (Martorelles, 1954), que recorda amb emoció aquella nit a l’antic Palau d’Esports de Barcelona.


Quins records té d’aquell primer Trial Indoor de Barcelona?


Va ser una novetat, la gent no sabia on anava i va sorprendre bastant. Va ser un cúmul d’improvisacions, perquè la gent va començar a baixar de les graderies perquè volien veure les curses de prop, altres es van posar a xiular

perquè els que havien baixat els tapaven... Va ser un petit caos però tot en positiu. Es va fer al Palau dels Esports i estava ple de gom a gom, va quedar petit.


Deu ser perillós, això de competir amb la gent al costat ?

Va ser curiós. Jo estava concentrat per fer bé les meves zones i quan em sortien bé sentia que la gent xiulava... No entenia què estava passant! [Riu.] Però esclar, xiulaven a la gent que era a la pista i que no els deixava veure res. Quan passàvem els pilots hi havia unes 40 persones que ens envoltaven i no deixaven veure res als del darrere.