dissabte, 25 de setembre de 2021

Laia Sanz: XIV

Laia Sanz (GASGAS) es va afegir al seu llegat com a pilot femení de més èxit de la prova de tots els temps, quan, després d’una absència de set anys a l’esport, va protagonitzar una volta triomfal aquesta temporada i va obtenir un increïble títol individual del Campionat del Món de FIM Trial. la classe TrialGP Women.

La barcelonina, de 35 anys, va ser la primera campiona de TrialGP Women des del 2000 i va guanyar 13 corones mundials en 14 anys abans de passar al rally el 2014, on s’ha forjat una reputació formidable en esdeveniments extenuants com com el notori Ral·li Dakar.

La campanya TrialGP Women 2021 de Sanz va començar amb una gran victòria el dia de la inauguració del TrialGP italià a Tolmezzo, la seva primera prova al màxim nivell des del setembre del 2013.

La campiona en defensa Emma Bristow (Sherco) de Gran Bretanya va atacar el segon dia i tres setmanes més tard a Charade a França, però Sanz va guanyar un altre dia a Espanya abans d’acabar el títol a la ronda final (el TrialGP portuguès) a Gouveia a mitjan Setembre.

"Tornar a TrialGP després de tants anys fora, tornar i, finalment, tenir èxit i guanyar un altre títol mundial, és increïble", va dir Sanz. “No ha estat un any fàcil per a mi, així que estic orgullós d’haver pogut fer el que esperava.

“A més, vull donar les gràcies a l’equip i a GASGAS, que han estat tan bons per a mi. És el resultat pel qual tots hem treballat molt dur ".

La cirereta del pastís del seu somni va tornar a l’esport a l’endemà, a Gouveia, quan va ajudar a Espanya a derrotar la Gran Bretanya i a aconseguir l’anhelat títol de Women’s Trial des Nations per novena vegada rècord.

"Guanyar el Campionat del Món Femení de Trial des Nacions amb l'equip d'Espanya és la manera perfecta per acabar la meva temporada de proves", va afegir Sanz, que va formar part de l'equip guanyador del primer TdN femení del 2000. "Ahir ja era un un dia increïble, de manera que avui encara millora les coses. Vam circular molt bé com a equip, sobretot a la segona volta. Estic molt content i satisfet de la manera de conduir. Aquesta és la manera perfecta d’acabar la temporada de proves ”.

Sanz acaba la temporada el mes que ve quan intentarà guanyar el seu sisè títol del Campionat del Món d’Enduro femení FIM. Amb un avantatge de vuit punts cap a la final de la sèrie a França, comença com la favorita de probabilitats.

A partir d’aquí començarà els preparatius del Ral·li Dakar al gener. Amb la millor novena història assolida el 2015, la més alta per a una corredora de motociclisme femenina en la història del famós esdeveniment, Sanz decidirà millorar la seva 17a posició el 2021.

TrialGP